Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i mörkret lever också någon


efter vägen

vi går efter vägen
mellan fält
för blöta
att plöja

från berget
hörs tystnaden
i råbockens
skällande

mörkerljuden
förstärker
skogens
mörka liv

natten tar sats
och rävens nos
söker vidare
efter byte

det skriker till
för att tystna
ett liv släckt
för ett annat

vattenfallen
jagar nerförstupen
och fyller
åkrarnas vattenspegel

tystnaden lever
i korparnas vila
ett fjärran stjärnfall
bekräftelse i sig




Fri vers av tom boreland
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-13 23:57

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland