Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten text som tar upp en del av världens alla problem, hoppas ni diggar! :)


Ironi

Upphittad flicka,
lämnas till närmaste man,
kan med enkelhet bäras runt i hans ficka,
städa, laga mat hon också flitigt kan.

När flickan blivit trött efter många år,
lastas hon till Amerika via båt.
Där hon ett utomordentligt jobb får,
på plantagen, där hon trallar glatt en låt.

Flickan skickas sedan till Irak,
till den underbara kulturen,
bygger sig ett paradis med plåt tak,
att hon hamnat i detta rika land är rena fantastiska turen.

Något år senare, skickas hon med post till afrika,
där träffar hon andra tjejer,
det blir nattbesök av ett antal trevliga män rika,
det fick lära sig, det var det här man kallade "grejer".

Aidsflickan slängs sedan på en vagn efter ett lok,
Hon tillbaka till sverige vill så hon använder sitt förstånd,
i Sverige möts hon sedan av någon rolig tok,
säger att utlänningar inte kan få uppehållstillstånd...




Fri vers av P o e t r y S o f i e
Läst 744 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-17 18:53



Bookmark and Share


    kalle.b
fan asgrym!! dina andra dikter e åxå skitrba:D
2008-01-18

  1up
Vilken resa! Utvandring, fattigdom, utnyttjande och vidare hem igen, men då är portarna stängda. Sorgesamt men elegant!
2008-01-06

    Wewill
super bra som vanligt ;) (F) jätte bra! :D
2007-12-18

    vemod
Skickligt!!
Kan inte säga mer!!

herregud!
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

P o e t r y S o f i e
P o e t r y S o f i e