Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den här världen är så full av konkurrens

 

 

Jag är inte smartast

jag är inte bäst

jag är inte mest intelligent

jag är inte vackrast

jag är inte duktigast

jag är inte bäst på något förutom att vara mig själv

jag kan inte jämföra mig med andra

då faller jag 

jag kommer aldrig bli bäst i världen på något

lika bra att sträva efter att bli bra i stället

allt annat blir bara höga krav

som ändå inte kommer att uppfyllas

för det kan väl för allt i världen inte bara vara jag i hela universum som känner

som jag? 




Fri vers av Porslinsdockan
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-16 01:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nej, det är nog många som känner som du. Men vi har ju trots allt alla vårt värde, även om vi nu inte är bäst i värden på något annat än att vara oss själva...Släpp kraven och njut av livet är min paroll!
2007-12-29

  Thurizas
wow så här känner jag ofta och tänker. det är hemskt när tankarna nervärderer en själv. men detta var förbannat klokt skrivet!
2007-12-16

    eva m h
Var det du är bäst på! Dej själv! Det räcker långt!
2007-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Porslinsdockan