Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har åter blivit aktuellt med juldikter. Den här skrev jag för mer än tio år sedan. Hoppas den ger lite julstämning


JULKVÄLL

När tusen julljus lyser uti julekvällen

då tändas tusen stjärnor uppå himlapällen

Och juleängeln sänder sju strålar till oss ned

de ger oss kraft att älska, de ger oss hopp om fred

 

 

Nu tomteblossen sprakar, med kraft de gnistor strör

och fen från sagovärlden sitt trollspö oss berör

Låt julen bli den högtid vi så länge förberett

ty ingen helg på året vi längtar till så hett




Fri vers av Yvonne
Läst 441 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-12-16 20:15



Bookmark and Share


  * Ammi *
magisk nostalgi.
2007-12-18

  Betlehemsstjärnan VIP
På nåt konstigt vis mitt i all julstress, så infinner
sig den behagliga känslan där eftertänksamhet
och glädje dansar kring granen.
vackert/B
2007-12-18

    Birgitta Wallgren
Vacker! Så som man vill att julen ska vara!
2007-12-18

  -Ulla Tilemo- VIP
Visst är det så! Fint och stämningsfullt. . .
2007-12-16

    Bodil Sandberg
En sån underbart fin dikt om de varma ljus i julekväll...ger absolut den skönaste julstämning Yvonne...tack så jättemycket för den!!!Applåder och bokmärke!!!
2007-12-16

  charlotte hedendahl
Underbar! Fin julstämning
2007-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne