Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stadens alla röster



stadens alla röster,
någonstans
utanför lägenhetens dörr
stod du
och betraktade de ensamma
och mig

stadens ambulanser förkunnade misär

en döende cigarett,
en döende vinter
förhoppningar
som förut
fast ändå inte

i mörka lägenheter
någonstans under
bor de ensamma
och deras drömmar
och mina

fast utanför,
fast inne,
fast hos dem
och hos dig

staden i betraktarens öga
är mörk i natt
trots gatans ljus

och något fönster lyser
men inte mitt
fast jag är vaken




Fri vers av Hoya
Läst 313 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-12-17 21:05



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Fantastisk enstående poesi!!!
2008-02-28

  Daniel_78 VIP
jättebra,

tänke själv skriva om det temat
men du han före
och jag är glad att jag fått läsa
2007-12-17

  Sadhistory
Vackert
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Hoya
Hoya