Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ängslas

Jag ängslas för orden.
Jag röjer för ingen
vad tanken har tänkt;
En främling på jorden
står bortvänd från tingen
som livet har skänkt.

Jag ängslas att tala.
Min skepnad jag döljer
i dimmans gestalt.
Och vidder så kala
i världen mig följer
så mäktigt och kallt.




Fri vers av Erik L
Läst 627 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2007-12-17 21:52



Bookmark and Share


  aol
en så målande bild av din verklighet bravo
2008-01-11

  Michaela Dutius
Oerhört vacker-du målar en bild av hur du står bortvänd....med många skuggor
2008-01-05

  Thommy
Du beskriver ängslan på ett fenomenalt sätt, applåder.
2007-12-24

    snöö
En mycket läsvärd dikt, som berör. Och så flyter rimmen på så bra.
Du kan du!
2007-12-19

    ~maria~
Riktigt bra skrivet.En känsla som vi alla känner allt för många gånger tyvärr.Applåder
2007-12-19

    Mickey Blue Eyes
Bra som alltid! :)
2007-12-19

  Larz Gustafsson VIP
En våg av igenkännande slår emot mig.
2007-12-19

  isabel louise
snyggt med härlig rytm och hrligt språk. gillar!
2007-12-19

    Bodil Sandberg
Du är fenomenal på att fånga mycket i det lilla...så att säga...det här är helt j-a magnifico vad mig anbelanger..applåder..bokmärker!!!
2007-12-19

  Carlita
träffande fint om en slags ängslan. du skriver skickligt som alltid
2007-12-18

  Daniel_78 VIP
du är bra,
bästa jag läst här
på rim, som får det enkla
att passa formen.

känslan känns igen
även om jag vågar
öppna munnen lite mer än
tidigare
2007-12-18

  Maria Zena Viklund
och jag älskar dina ord din rytm sjunger sånger inom mig! så vackert!
2007-12-18

  -Ulla Tilemo- VIP
Det finns en osäkerhet, ett trevande mellan dina rader. . .
Så fint beskriver du det som jag ödmjukt kallar mänsklighet, det som är motsatsen till allt kaxigt och tvärsäkert. Heder åt dig - applåd förstås. . .
2007-12-17

    JJ VIP
Jag gillar din ängslan, jag gillar det vemodiga konstaterandet mot slutet, en fin dikt i fin rytm! Mvh. JJ.
2007-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L