Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett tillstånd


gråstilla

när vi kom ut
ur hamnahålet
var det fortfarande
mörkt

lanternorna
reflekterades i gretingen
och på fladen
lyfte en flytare

flytarna från gilleleje
har dragit sill
på fladen ett tag
och peters krabbekupor

strömdragen
snurrar utanför näsbokrok
som norrlandsälvar
virvlar vattnet

vi går mot hållsundsudde
strömmen putter 2 knop
morrontoaletten
försvinner i propellervattnet

stänger in hyttvärmen
tar en kopp ihop
med henke
ångvarmt

vattnenytan är
gråblank
vi går norrut
två man i det
gröna radarljuset




Fri vers av tom boreland
Läst 551 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-12-18 23:09

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Präktiga Petronella
Man förstår inte allt men det är jävligt vackert!
2007-12-21

  Björn Karlsson
Jag är inte ett dugg avundsjuk på dig
tro inte det
här i stadens avgaser glas och betong

Fantastiskt målande lyrik
så vackert rogivande enkelt

i bland glimmar livet extra
2007-12-20

    papillon
En riktigt läcker text som metriskt skickligt utnyttjar ortnamnens speciella rytmer - Gilleleje och Hållsundsudde är riktiga godbitar...
Hela stämningen i den odramatiskt vardagliga gråkalla morgonen på Kattegatt förmedlas med lågmäld intensitet. Och - det gröna radarljuset - vilken femetta på slutet! Fängslande läsning, man lyfter på sydvästen!
2007-12-20

  ***Wicke***
Bra förmedlat
2007-12-19

  Madjori
Härligt målande dagspoesi...
2007-12-18

  isabel louise
skön stämning i texten och härligt språk :) du målar upp fina bilder du!
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland