Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samlat svammel o ditt och datt


Blandad glädje och sorg



Ja nu närmar det sig
både glädje och sorg
Fast jag har tagit lite förskott
på båda delar

Går lugnt genom gatorna i stan
vet ungefär vad jag ska ha
det sista som ska handlas
och så är jag klar
Lycko-känsla

Och telefonen ringer
- mamma jag har börjat koka kola
kommer du
tänkte vi kunde börja idag
Åh, min lilla dotter som är förutseende
lugnar ner tempot ytterligare
mindre att göra sen
och ser till att jag inte glömmer

Så går jag förbi en liten röd stuga
färska donuts
som min andra dotter älskar så
och saknaden blir ännu större
henne som jag inte sett på länge
hon som jobbar Norge nu

Och så blir jag glad igen
hon kommer ju snart
alla är samlade inför julen

Och ännu gladare hemma hos min andra dotter
hon som sitter och slår in paket
med rim som är så bra
och vi fixar jul-apelsiner
med nejlikor som doftar så underbart
håller upp kola som får stelna
Mums så gott det blev

Alla vi och snart jul
nä inte alla
och så kommer tårar i floder
och sorgen som jag försökt begrava
den river upp stora sår igen
och jag blir tom

Här står jag och förbereder
allt inför morgondagen
julfrukost på jobbet
det hör till
det anser jag
men tårar i köttbullssmeten vill jag inte ha
Så jag går ifrån en stund

Samlad igen
och köttbullar rullas i massor
så kommer skrattet tillbaka
för mitt i alltihopa kommer katten upp och äter
och svansen
ja den ligger mitt i stekpannan
Kan väl inte hon hjälpa
och jag får diska ur

Bestämmer mig för att försöka få på en skiva
alltså lite julmusik
jag som vägrat hela tiden
det passar sig inte

Oh helga natt...
visst är det vackert
men mina tankar återgår till köttbullssmeten
den jag tvekar på
saltet stod framme
men jag minns inte att jag lagt i något

Och vad är värst
köttbullar utan salt
eller med dubbel saltmängd
så visst la jag i
kanske en gång till
eller alldeles lagom
utomordentligt goda
som de brukar bli...

Jag pratar för mig själv ibland
det bara blir så
så jag sa till mig själv
skratta
lova att skratta
för snart ska köttbullarna i stekpannan
och blir allt kaos
vad kan jag göra
gråta igen
nä nu ska jag skratta åt eländet i alla fall
eller jubla över ett bra resultat

Och jag har två underbara döttrar
och flera underbara vänner

...och jag kräver hemlagat
men visst finns det nya köttbullar att köpa på ica




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-19 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen