Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midvinteruppförsbacken



Vinteruppförsbacken har börjat
med snö och tö och blöt möda i förödande grötslask och halka,
så för ett steg framåt halkar man två steg bakåt
i uppförsbacken som aldrig tar slut
men bara blir längre hela tiden
i samma takt som dagarna blir kortare
och ljuset blir mörkare och mindre
för att till slut försvinna helt
bortom horisonten för vårt medvetande
som sjunker in i alkoholsäsongens
ständigt mer förmörkade bakfylla
där den sover ut i någon snödriva
för att vakna upp i fullständig slaskighet
när julen är över och räkningarna kommer....





Fri vers av Aurelio
Läst 310 gånger
Publicerad 2007-12-20 14:18



Bookmark and Share


  KristinaE
.. där du - julens alla framsidor beskrivet från baksidan!
2007-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio