Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Buller å bång har svalt tystnaden, lugnet, ron...


Gränslös



O, Gud, vik åt någon sida
denna asfalts bullerstråk!
Låt mej, Herre, överskrida
gränsen mellan oljud/språk.

Låt mitt öra höra stigen
viska, tyst, sin hemlighet.
Sagor? Sägner? Ideligen
värnlöshetens gränslöshet

som bönens fotspår han strör ut
likt små skygga ögonblick
i verklighetens konvolut ...
skriften om vart steg vi fick

Lär, i bönens spår, mej sätta
livets fotspår, varsamt, tyst
Låt höra andens lätta, nätta
fötters skira, tysta knyst

Låt min själ få varsebliva
andan i den dröm Du gav ...
skönheten i ... moln som driva
blomdoft himmel hav






Fri vers av forskaren
Läst 229 gånger
Publicerad 2007-12-22 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

forskaren