Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våldtagen !

Det var ingen som visste, ingen som förstod.
Eller dom kanske visste, kanske förstod.
Men dom blundade. Vill inte veta. Egentligen.
Så hon var tyst. Kröp in i sig själv.
Levde i en annan värld. Där ingen kunde skada henne.

Men för varje dag som gick så blev hon bara sämre och sämre.
Även om hon pratade med några om att hon mådde dåligt.
Så var det ändå ingen som visste vad som hänt.
Dom visste inte. Dom skulle inte få veta. För det var hennes fel.

Det var hennes fel att han kom in i henne !
Det var hennes fel att han släppte ut det där äckliga i henne !
Det där äckliga som aldrig försvinner !
Hon tvättar sig ! Skrubbar tills det blöder !
Spyr ! Men det äckliga vägrar försvinna !

Hon kan inte leva med det längre !
Det där äckliga som är i hennes kropp !
Det där som förstörde hennes liv !

Hon lever i en låssas värld !
Det har aldrig hänt där !
Han rörde henne aldrig !
Hon säger något annat !
Något annat som kan ha fått henne att må dåligt !
Något som inte stämmer !
För han var i henne !
Lämnade det där äckliga i henne !
Och lät henne ligga där !

Han dödade henne när han gjorde det där !
Och aldrig ALDRIG kommer lyckan, hon en gång hade, komma tillbaka !




Fri vers av Angelina
Läst 422 gånger
Publicerad 2005-05-17 18:39



Bookmark and Share


  Ilutzio
En stark text om ett av de mest vidriga brotten som kan begås.
För som du säger så skadas (dödas?) den utsattes själ, psyke och kropp i en och samma hemska veva.
Men jag tror att det går att känna lycka igen, även efter en sån upplevelse, om man hittar någon som man litar på och som inte blundar för problemet.
Också vill jag säga att det är ju aldrig någonsin offrets fel, inte på något sätt. (Det hjälper säkert inte och du har säker hört det 100 ggr, men kanske den hundraförsta gången hjälper till att inse att det verkligen är så?)
En sak är jag dock helt säker på, att man ska aldrig innesluta sin smärta, det blir alltid bara värre då.

Det känns som om det blir inflation på utropstecknen, till slut betyder de inget utan är bara ett gement I, uppochnervänt.
Men stark text och starkt att skriva om det.
2005-06-14

  KristinaE
Stark känsloladdad dikt...
2005-05-20

    Agnieszka
stark dikt, även om den skulle behöva bearbetas lite.
onödigt med utropstecken ochlite väl långa rader ibland, för min smak.
men ämnet berör.
2005-05-20

    Bodil Sandberg
Jag tycker du har fått fram starka känslor och en stor vanmakt - detta är en dikt som berör mig - väldigt väldigt mycket på många sätt
2005-05-17

  stannar kvar
Tveksam till alla utropstecken men annars en väldigt stark och bra text. Har sett det du beskriver och känner igen känslan och symptomen. Den gör mig både arg och ledsen. Stark.
2005-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Angelina