Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. God Jul


BELLA notte

 

 

 

 

vaknade idag
till en julafton som inte glimmar
det var mörkt
fanns ingen snö
och marken såg ut att dö

in i duschen
raka bort skägget
hoppa i kläderna
och försöka vara glad

julsånger spelas på radion
jag sitter och äter min gröt
tittar under granen
och konstaterar att hon inte ligger där

ingen tomte kommer hit i år
jag har inte varit en stygg pojk
det är bara ingen som tror på honom här
vi har inga småbarn under vårat tak

jag blickar ut genom fönstret
ser en tomte vandra med sin tillsynes tunga säck
och jag tänker
att en gång om året så sätter han på sig sin mask
själv så bär jag den året om
även idag
när jag sitter och tittar på kalle anka och hans vänner

tänk på hur många svenskar som bänkas framför TVn just då
och bland dem alla
så finns det även en ängel som tittar med sin familj

när jag ser Lady och Luffsen så känner jag en känsla
som är svår att fånga i ord
det var smärta, saknad och kärlek på samma gång
och sedan brast italienarna ut i sång

"Åh denna natt
Denna härliga natt
Som vi kallar Bella Notte

Se vilken syn
Alla stjärnor i skyn
Denna ljuva Bella Notte

Fjärran från den du älskar
Blir natten så ödsligt tom
Men i hennes närhet sluts du in
I dess trollska rikedom

Åh, åh denna natt
Det är ungdomens natt
Som vi kallar Bella Notte "

Bella...

det blir en lugn julafton
en kväll framför TVn med familjen
jag ligger i soffan
slumrar till en stund
hinner börja drömma
men sedan vaknar jag till ljudet av en julkonsert på TVn

vackert och stämningsfullt
jag blir på myshumör
vill krypa ner i hennes famn
där jag i vinterns kyla kan känna mig varm

men det går ej
så jag sitter där i soffan
med mobilen i min hand

så nära
men ändock så långt borta

och nu är julen över
skönt
för denna dag var bara ensam
fylld av tankar
precis som alla andra dagar

jag glädjer mig dock för hennes skull
för hon verkar ha haft en underbar jul

nu är natten här
glöggen är slut
allt är tyst och stilla

stilla natt

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-24 23:28



Bookmark and Share


  millie
I like. Speciellt det där med tomtens mask. Keep it up!
2007-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP