Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad då frihet och valfrihet?!

Här ärras en. Plågas.
Han menar och kämpar och tager och giver
Här språkar en. Tas
Han säger med allvar som ingen respekter
Här slagen en. Sanning
Han berätt om världsperspektivets bakgator.


Vi jobbar för livet, allmoser nej!
De som haver nu det torra begrip ej.
De som inte varit där man är här står
Vi som rycks bort med chansen till förändring

Vad behövs är inlevelse hur andra lever,
visst är man ansvartagen för hur det bliver.
Men girighetens knark har fått sitt fäste,
ett missbruk, har förlorat sin fotfäste

Tröstlöst fingo humanismen druknar alltmer,
att marknaden äter upp varje själ nu mer.
Att förstörelsen av välfärden rasar,
att andra upprorisk förbarmar svarar.




Fri vers av mrKeyword
Läst 401 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-27 19:41



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Den här sanningen som du frmaför så bra, gillas av mig!/B
2008-01-09
  > Nästa text
< Föregående

mrKeyword
mrKeyword