Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev – ..tryck


På resande fot och försörjer,
resande fot och skådar upp…
resande till ort och försörjer
och skriver om maktens topp…

På resande fot och försörjer,
och öde är stadens torg…
Mack skylten lys´ inte längre mer
glesbygdens om - sorg…

Då dyker någon upp och lever
- Vad… herre… tal sanning du!
Här kliver jag in, och jag skriver
i boken lämnar ett brev nu…

Meningen är spåren av någon,
och andra har lika sin rätt
Meningen är att vi ska ta ton
för mänskliga rättighet.

Orden så väl biter, nu visste
det används slarvigt: trogen!
Förakt av den sanna familjen
och bedra sig i logen –

Ett par timmar har regnet öst ner
om natten, det är lite kyligt
på järnvägens smala och kurviga
bana nu framkomligt

Resande och vandrar åter
jag säger då: Sicket liv!
Resande och tänker med hjärta
på henne, om kärleksliv…

Vad är det för bok, vem har gjort
och undrar över orden?...
Meningen är skrivet i syfte
att värdera jorden

Det betyder så mycket ett brev
såsom en doft ifrån mig…
- Just då är tiden slagen här,
en dikt som läses till dig!




Fri vers av mrKeyword
Läst 477 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-11 18:33



Bookmark and Share


  Connie
Vacker, går direkt till hjärtat!
2011-01-10

  Betlehemsstjärnan VIP
Vad vackert du skriver. Berörande ord som går rätt in i hjärtat/B
2008-11-04
  > Nästa text
< Föregående

mrKeyword
mrKeyword