Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv i mörker

Jag väljer själv
dämpar all belysning
allt som är starkt ska bort
bara det svaga ljusskenet får vara kvar

Jag lever i mörker
ett självvalt sådant
men med så mycket underbart ljus
levande ljus

Det är det som ger mig lugn
långt in i själen
det är det verkliga ljuset
det vackra ljuset

Jag tittar in i det
känner något vakna
mitt eget lilla ljus




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-28 18:17



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
I ett liv i mörker syns ljusskenet desto starkare. Tänd ett ljus en varm solskensdag och tänd ett ljus en kulen, mörk decemberkväll och se skillnaden och den inre känsla det ger, önsketänkande eller inte men det är i sanning så. Somliga tror på någon gud som ljuset i vår tillvaro, det gör inte jag. Däremot tror jag på medmänsklig värme med respekt och kärlek vad man än tror på. Vacker dikt.
2007-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Värst är det med dem som väljer att leva i skymningszonen, ett slags ingenmansland som i realiteten inte existerar.
Det är en fantasi. En utopi. Ett önsketänkande.
Just detta gör det så svårt att dväljas där.
2007-12-28

  Michaela Dutius
Ja allt beror på fokuseringen...väl beskrivet
2007-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen