Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du var mitt vin, älskling



Jag läppjade flaskan
försiktigt
med skräcken att åter
få smak
Höll krampaktigt korken
i handen
Ständigt beredd
att inte falla
för djupt


Rädslan för smärtan att skiljas
domnar bort
när hjärtat fryser
Den vetskapen
hade skyddat mig
Tills då

Jag vet att jag saknade smaken
där i kölden
Att låta små små droppar
ur någon annans verklighet
rinna ner
för strupen

Att knyta
mina livsknutar
på någon annans
tråd

Men ändå
hällde jag ut
allt
Lät det rinna
ner för vaderna
Röda droppar
som av blod
Jag krossade flaskan
mot pannbenet

Så skräckslagen
för den emotionella bakfylla
som det innebär
att få hjärtat stucket
blodigt
av den
som det bankar för




Fri vers av HQ
Läst 1169 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2007-12-28 22:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kram <3
2012-07-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
goda viner kan zippas sakta, i många läppjande avsmakningar, ack det även många olika sorter finnes, så många bör över dina läppar gå.

mycket bra dikt, med träffande starkt språkbruk som sätter den emotionella gripande träffen
2012-07-01

    Birgersdotter VIP
Så stark och närvarande
2012-05-06

    drönare
En mycket bra text
2012-05-05

  Suzja
Så stark så ultimat!
2012-05-04

  Fru Intighet
Åh, så fruktansvärt vackert.
Men åh, så smärtsamt.

Fick tårar i ögonen,
och slutet var genialiskt.
Gåshud hundra gånger om.
Bravo!
2012-05-01

  Sarabrina
Otroligt vackert Hanna, du vet hur man leker med ord, som en talangfull konstnär målar med färg på sitt kanvas.

"Att knyta
mina livsknutar
på någon annans
tråd"

Underbart! Bokmärkt!
2012-05-01

  Julio VIP
Mycket bra text, berörd
2010-11-21

  JohannaCarlsson
Åh, den här var verkligen bra.
Jag gillade den, och det kändes i hela kroppen när man läste den.
2010-03-07

  Della K
*Hatten av*

Jätte fin o berörande om rädslor som många kan identifiera sig med.

Jag förstår precis.

Kläm
/W
2008-07-24

    Porslinsdockan
Snygga metaforer,berörande,vackert
2008-01-22

  drakbruden VIP
Mycket bra metaforisk text som berör djupa känslor!
2008-01-10

    vrängd
emotionell bakfylla. fantastiskt!
2008-01-06

    yen
oj vad ja känner igen mej. fin och bra beskriven text om .. kärlek
2008-01-05

    mejo
När jag läst din text en gång tyckte jag om den för den röda tråden av smärtsam kärlek och nu - när jag läst den några gånger till - tycker jag om den (mer) tack vare det så väl formulerade slutet:

Så skräckslagen
för den emotionella bakfylla
som det innebär
att få hjärtat stucket
blodigt
av den
som det bankar för

Fint!
2008-01-03

  Neal
fin !
2007-12-31

    Lewis
underbar
2007-12-31
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ