Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avdelning 1

I veckor av ovårdat skägg trivs mina fingrar

väver en hårboll, vill hålla dig kvar
utom räckhåll för flaskan
som ständigt drar

Handen på kinden där stubb möter hud
du skakar men inte
av just min beröring

som ström till min hand, vill darra

möta din ångest på likställda villkor
nudda ditt tomrum
förnimma din ängslan

-----------------------------------------

I veckor av vilja sitter jag fast

din skam blir min näring, ett löfte om gryning
där solkatters sparsamma dans
slutligen vyssar till sans

Stryker din underarm, bränner bort smärta
blåmärken smittar, nu är de mina
jag sparar dem varsamt

att sy in under huden, i korsstygn

fram och tillbaka, jag vaggar med
vill värna oss framåt, vill värma oss tid
vid nyårets sista svalnande ved








Fri vers av Poetnissa
Läst 506 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-31 13:30



Bookmark and Share


  Laijza
rörande, fint i sin enkelhet....
2008-02-21

  Nina V A
hey du skriver intressant och greppar tag
\"I veckor av ovårdat skägg trivs mina fingrar

väver en hårboll, vill hålla dig kvar
utom räckhåll för flaskan
som ständigt drar\" är en inledning som verkligen talar, bra!
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Poetnissa
Poetnissa