Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om dig

vill veta
hållet dina hårstrån växer
hur det känns när du nyser...

vill veta allt
om dig

namnet på din längtan
och färgen på ditt mörker
smaken när du äter,
regnets fall mot kind

vill veta allt
allt
om dig

vilken är solen som när dig
hur ser ditt tålamod ut,
var är ditt sinne på natten,
vem har makten till slut
när växer själen,
vem är din gud,
varför rinner tiden din ut
hur länge kan klockorna ticka
och säg mig ditt mantra
så att det blir slut

på vill veta allt
allt
allt om dig

har käklinjen ändrats den sista sekunden?
har tiden gjort intåg i cellernas spel?
har något förändrats, någon förtätats?
har tankarna vandrat och var är de nu?

hur tuggar du maten,
vilken tand möter vilken
hur anar du våren,
hur känner du hud
hur smärtar dig kyla
och värmer min eld
hur grym är din dröm,
hur svårt i din sömn

när väljer du sötma
när ryser din själ
när är snöflagor lila
när kurvan linjal,
när vaknar du lycklig,
när slappnar du av
när ömsar du skinn
och var blir det av

doft av en blomma...
ådrade blad
färgande solgass...
strålande stad
vått vatten vid stranden...
en oskriven rad -
vilket är viktigt
vad vill du veta
vart vill du färdas
i vilken grad

allt
allt
allt

om dig









Fri vers av Poetnissa
Läst 997 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-17 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poetnissa
Poetnissa