Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tisteltango

I den frostklädda gryningens nysneda strålar
dansar tistlarna tango till rytm av mystik.
Över isbeklädd sjö över stumstilla lind
virvlar dansen som manar till djup erotik.

Och de andas i takt med att molntrasor skingras
det ångar av stjälkar och blad skall ni veta.
I den skimrande frosten blir tystnaden ljud
då självaste näcken och skogsråt blir heta.

Så håll då de pryda och känslofrånvända
i kedjor och bojor om så måste krävas
ty morgnar som denna då tistlarna dansa
gäckas sinnenas ståt att i galenskap kvävas.




Fri vers av H. Karla
Läst 577 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-12-30 20:08



Bookmark and Share


  Hermonius
Fantastiskt skrivet. JAg tycker verkligen om ditt språk här och du har skrivit detta med mycket känsla. Jag finner faktiskt ej några direkta ord. Det är vackert, målande, fulländat! Bokmärkes givetvis.
2008-12-21

  BitterSweet
Jag tycker fortfarande att denna dikt är helt fenomenal!! Hur gammal är du? Får jag återge dikten på ett annat forum, naturligtvis med din underskrift.
2008-05-24

  BitterSweet
Vilken härlig naturlyrik, med rytm och känsla! Duktig du är!
2008-03-11

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert skrivet och fint rimmat.
2008-01-27

  Lillasyster F
Härligt eggande dikt med mycket känsla av både is och hetta!
Jag tycker om de nyord du använder som till exempel nysneda strålar och stumstilla lind.
Vackert och härligt skrivet!
2008-01-22

  Inkarasilas
Så läckert, drömskt och hmm manande, överlag så fan Tango och då med Tistlar, helt underbart.
2008-01-02

  Micael Axelsson
Tisteltango, mmm gillar det ordet.

Dikten fullkomligt pulserar av känsla och jag kommer på mig själv med att hålla andan för att inte förstöra stämningen. Känner mig litet pirrig att få vara delaktig - även om det bara är för en liten stund av det som sker.

Sagor för vuxna...
2008-01-02
  > Nästa text
< Föregående

H. Karla
H. Karla