Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De vingklippta


En liten bur

fylld av fordom långtflygande fåglar

dinglar i bröstkorgen.

Vingklippta albatrossar

och havsörnar

bortglömda under huden

sprider avföring

och tandlösa vrål

i sitt fängelse

av kött och blod.




Fri vers av H. Karla
Läst 622 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-11 10:32



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Har läst denna ett par gånger, men nu var det bra länge sen, och ännu har jag inte nämnt vad jag tänkte eller kände. Men det skall det bli ändring på.

Dikten förmedlar en stark vanmakt, och en kraftig känsla av att inte längre vara så fri. Alla de fåglar som står nämnda i dikten, är för mig en tydlig symbol för frihet och i viss mån den ensammes styrka. Samtidigt är de vilda och äventyrliga - onåbara där de seglar högt där uppe på himlens tavla. Rubriken, tillsammans med de sista raderna förstärker det som verkar vara essensen i denna dikt om vad den verkar vilja förmedla.

Detta är min känsla, och min tolkning efter att ha läst.
2008-05-09

  BitterSweet
Hu... jag anar din känsla av vanmakt! Vissa dagar är bara såna! Du bryter snart ny is i livets vintersjö... ny vår kommer!

Fint skrivet!
2008-03-11
  > Nästa text
< Föregående

H. Karla
H. Karla