Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Femöresbron

som liten grabb

hängde jag

under Femöresbron

och tänkte

släpper jag taget

så dör jag

30 år senare

står jag på bron

och kysser dej

och tänker

släpper jag taget

finner jag livet




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 1090 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2007-12-31 20:26



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Underbar dikt.....med stram hållning som gör att bilden blir klarare.
2008-09-14

    snöö
Vilken underbar dikt. Men möjlighet till olika tolkningar. Vackert!
2008-01-06

    theredroses
vackert skrivet:)
2008-01-04

    Noomi
skön känsla... att släppa taget
och finna livet.. snyggt..
2008-01-01

  Jer
Lysande rader! Som en del av livets mening, att återkoppla till våra tidigare erfarenheter och finna relevans i våra handlingar och vår existens.
Dock den hade inte den slut som jag förväntade mig. Klart att man inte kan ändra på hur du tänkte, ändå trodde jag på en annan romantisk sammanbindning till den första strofens slut, något i stil med lever vi för evig.
Ändå får du fem plus av mig Bjarne för känslan!
2008-01-01

  glittertindra
två varianter på släppa taget.. snyggt..
2008-01-01

  Lejonhjärtas poesi
Härligt att våga släppa taget, underbar dikt om att finna livet bravo Bjarne!
2008-01-01

  DanSan
****************************

Ja och se där vännen . . .
Du fann det, livet det stora!

*APPLÅD*

****************************
2008-01-01

    Maria Malm
Det gäller att veta när man ska släppa taget..
2008-01-01

  Ulf Popeno
Den var väldigt vacker.
2008-01-01

  Connie
Underbart skrivet! Femöresbron vid himmelstalund, bara namnet gör mig lyrisk!

Släpp taget, kyssen ropar dig åter till livet!
2008-01-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Underfundig text,
precis, som livet är,
vartän, det med
oss bär...
2008-01-01

  Michaela Dutius
Mycket stark och mycket vacker dikt
2008-01-01

  Inkarasilas
Släpp då! Sväva!
2008-01-01

  charlotte hedendahl
Stark och vacker dikt!
2008-01-01

  * Ammi *
så fint fångat .. tycker om ...!
2007-12-31

  aol
så fint fångat bravo gillas verkligen gott nytt år bjarne
2007-12-31

  Mikael Lövkvist
Wow. En mycket fin dikt, som har djup och med styrka och skönhet beskriver det här med att vara människa. Mycket bra.
2007-12-31

  Nina V A
Det där taget och det svåra i att lossa, tycker du har fångat och förmedlar ett vågspel med impact, absolut!
2007-12-31

  Lyckohäxan Enediel
Åh men du...va fint! =)
30 år senare...jo....
2007-12-31

  Maria Zena Viklund
att veta när är rätt tid eller ej...
2007-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö