Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRÖMMAR SOM INUTI GLAS

 

 

 

 

En dröm av glas i fjärran

Man rör sig sakta mot dess andläte

Utan varken stig eller färdplan

 

En förvirrad jakt efter det ständiga

Den dörr som öppnats har nu stängts

I ett musselskal där den stänger ute dan

 

Bland bokens blad i mörker

Ett språk man ej vill förstå

En spegel av tillvaron, en vindpust

 

Vill tillhöra de dödliga men aldrig leva

Som att gå sin egen spegelbild till mötes

Ett kärleksförhållande till sig själv utan lust

 

En stjärna i en ovan sfär

Tillfreds och drucken, vägkanten ditt hem

Lågan utan eld, bränner inga hus

 

En krypande längtan efter att bestå

En följsam smekning som greppar efter något

Detta något, själen under din knäppta blus

 

Ett monument av hedersord, att slänga sig i din famn

Din hemliga vän och himlen börjar här

En fråga i neon lyser över din gestalt

 

Men något vet du, en vän en börda att bära

Du sover nu, om du vaknar finns motiven kvar

Men kom ihåg, drömmar kommer åter och åter, tusenfalt.

 

 

 

 

 




Fri vers av theperna
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-02 07:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
När jag läser poesi upptäcker jag att det är mig själv jag letar efter i andras dikter. Något jag kan relatera till, känna igen mig i.
Det finns sådant i denna dikt.
2008-01-02
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna