Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vad gör Mamon med människan


REVISION


Synar
i det handblåsta glashusets

spegelrum

resultatet av människans kamp
för sin

sjelvforveeerkligande

spegelbild:

Tankens trädgård: Öken. Hägringar.

Förståndets ordbruk: Obrukat. Frostsvart.

Eftertankens rosengård: Översvämmad av

Tistlar. Malört.

I glashusets tomrum:

Sprucken, kläpplös
ligger logikens varnande vällingklocka

Flyende morgonsol i spegelrymden

Människan krymper

i Mamons växande fotspår







Prosa (Prosapoesi) av forskaren
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-03 19:49



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
Tycker om ...
2008-01-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Sår, i stället
för Gud, och
människorna
på det, går...
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

forskaren