Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nådejon

Nålen hade så hittat venen igen och in flödade
modet, köpt genom (trogen vän)
falskhet det blir när man lurar sig själv
köper på gramvikt himmlen igen
ingen kan fly, när man genvägen tar
avgrunden öppnar sig, inga vänner är kvar
att flaxa och flacka gör knappast nån stor
och längst in i själen, där ångesten bor
där längtan vibrerar och önskar sig ut
om bara detta helvete, kunde finna ett slut
så kom plötsligt nåden, genom orden \"min vän\"
och kärleken flöda, och helade igen
nu fyller det äkta, de innerstas rum, med livet
som läker och ibland gör mig stum...
för orden blir ofta så fadda och små...
att beskriva hur ett nådejon saligt kan må...




Fri vers av palle
Läst 437 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-04 12:05



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Skön är nåden och oändlig- vackert skildrat i poesi som berör
2008-01-06

  Larz Gustafsson VIP
\"Jag är ett nådehjon som lever här i tron\", som Calle Öst sjöng.
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle