Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skulle ha lyssnat

Hon ville berätta en saga
men mitt öra var utlånat

Svullet av ljud och av efterhängsna möss
som bitit loss
lyssnandets svaga länk

Hon sade att sagan var sann
jag lyssnade inte
med örat ute på vift

en fredag skulle det lämnas tillbaka
men fredag var lördag
och tisdagen kom
onsdagen gick
när veckan tog sitt

Det var därför
Det var bara därför

och inte för något annat
jag gjorde det igen

Jag vet: skulle ha lyssnat

…utan öra




Fri vers av Poetnissa
Läst 559 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-04 21:41



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag tänker inte berätta för dig vad jag tycker om den här smått abstrakta texten som påminner så starkt om sagan om den lille skräddaren och mannen som ville få en bit tyg sytt till en kostym, men jag öronmärker den för en regnig dag
2009-05-01

  Nina V A
javisst, schysst och eget fångat i ett skönt flyt som lockar och sätter sig
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Poetnissa
Poetnissa