Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

framgång?

o som vi sprang
som vi sprängde fram

våra blickar skar igenom betong
i våra leenden speglades miljarder

vi behövde inga kristallkulor för att förutspå framtiden
det var vi som skrev den

oftast var vi ofelbara
annars förlåtna i förväg

vi ville ju bara väl
(oss själva kanske aningen extra väl)

- - -

jag fick aldrig ihop det
hur den kunde krypa ifatt mig
när jag sprang hela tiden

den kröp ju så långsamt

tröttheten

- - -

till slut han den ifatt mig...

- - -

jag fick rymma
långt, långt in i mig själv

- - -

jag monterade kameror i ögonen
och motorer i armar och ben
och sensorer i alla nerver
och en röstsynthesizer i tungan

- - -

nu fungerar kroppen mer eller mindre perfekt
utan att jag behöver vara där

jag följer allt på min lilla monitor
långt där inne i mörkret

- - -

det är ganska bekvämt
att bara åka med
att inte engagera sig för mycket
att inte dra

- - -

motorerna och sensorerna drivs av vilja
och viljemätaren står ganska högt

trots allt

strax under halv tank

- - -

men jag borde gjort en karta
på vägen tillbaka

om jag någon gång
skulle vilja bli

närvarande

igen




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 386 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-10 18:35



Bookmark and Share


  Marreb
Skickligt beskrivet. Gillar denna.
2008-02-10

  LenaLisa
Ja, du skriver ju väldigt bra! Berörande som vanligt.
Du sätter ord på något som vi egentligen inte vill veta av, som vi försöker förtränga. Men visst väcker det en längtan i mig tillbaka... eller vidare... eller fram i ljuset?
Vad var det vi jagade efter förresten? Är vi helt vilse i pannkakan?
2008-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson