Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en ensam sång, en ensam natt

.

.

31:a december, ensam i en stuga
Kanske lite mörkt och tyst, men detta får väl duga.
Jag tycks ha hamnat i ett ensamt stadie
Utan en levande själv på en kilometers radie.

Med en halvflaska skumpa från systemet
Försöker jag förtränga problemet.
Med alkohol som i halsen bränner
Sitter jag och låtsas att jag har vänner.

Blicken är fastklistrad på tevens ruta
Jag biter ihop för att inte börja tjuta.
Jag äter upp pralinerna en i taget
I väntan på tolvslaget.

Cloettas favoriter, snart är de slut
Jag slog in dem så det skulle se lite finare ut.
Inlåst i ensamheten, årets största natt
Kan inte känna värmen från vänners glada skratt.

När jag tar en titt på klockan, är den redan ett
Att hålla koll på tiden är inte alltid lätt.
Jag tänder ett tomteblåss som bara jag ser
"Gott nytt år!" önskar jag er.




Fri vers av tjort
Läst 496 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-06 15:14



Bookmark and Share


  Sadhistory
Helt underbar. Jag njöt verkligen rakt igenom hela läsningen. Älskar verkligen det här \"Jag tänder ett tomteblåss som bara jag ser\"
2008-01-16

  Erik L
Du lyckas väl med att skapa en djup ensamhet i denna dikt.
Extra plus för rimmen stadie-radie.
2008-01-06

  aol
du kan verkligen spegla ensamheten får jag sända dej en kram
2008-01-06
  > Nästa text
< Föregående

tjort
tjort