Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en tonårssjäl i en vuxen kropp med brustna illusioner

 

Jag orkar inte längre vara vuxen nu
inte den som skall ha kontrollen
In i vardagslunken
jobba, handla, äta, dö

I huvudet ropar jag revolution
kroppen skriker - ut och rör på dig
men handen tar bara tag i kontrollen
och sätter på Tv
det var visst nån ny serie som
startade nu

Det gör ont nu
min kropp förfaller
mina steg sviktar inte längre
men mina skrik hörs långt
där inifrån

Jag är tröttt nu
vill inte längre låtsas
ha ett liv
Jag gör revolt nu
tar kontrollen och
trycker på off

för

Jag är en tonårssjäl

i en vuxen kropp

med brustna illusioner




Fri vers av Blodros
Läst 845 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2008-01-07 17:26



Bookmark and Share


  Matilda Linnéa Tinér
verkligen talande
och ärlig.
en dikt som säger
sitt och förmedlar
på ett riktigt bra sätt.

me like!
2010-01-12

    ej medlem längre
skitsnyggt.

"jobba, handla, äta, dö..." gillar din skildring av det som är. liv. och skrik som hörs inifrån bröstet.
2009-08-03

  Tellie
Ska vi byta? Jag är nämligen ganska trött på att vara tonåring.
2009-07-14

  Grubbelmia
Känner sååå igen mig (vilket kanske är sorgligt i sig ;-) . Gillar speciellt när du skriver:

"Det gör ont nu
min kropp förfaller
mina steg sviktar inte längre
men mina skrik hörs långt
där inifrån

Jag är tröttt nu
vill inte längre låtsas
ha ett liv
Jag gör revolt nu
tar kontrollen och
trycker på off"

Vill även jag göra revolt och ta kontrollen... men var sitter off-knappen?
2009-07-12

    Knasboll
jag var fast redan efter titeln.
snyggt
2009-03-05

  vimmelkantig
Bra!
2009-03-05

    Orm den gamle VIP
Jobba, handla, äta , dö..

Kapitalismen i ett nötskal:)

Schysst text hörrö!
2009-02-08

  Tina-sol VIP
"jobba, handla,äta, dö....." Det var en klockren mening, för så kan det verkligen kännas ibland. *ryser* Snygg avslutning också.
2008-07-26

  ia VIP
vardagskraven man fixar åt sig själv helt i onödan.
En vana, något man känner igen...
kanon bra
2008-05-12

  Alstermark
Känner igen flera delar av mig själv i din träffande dikt. Och låt oss tonårssjäla, låt oss räcka fingret åt vuxenskapet!
2008-05-03

  vetlandaslyna
verkligen snyggt skrivet. jag tror det finns fler som vill göra revolt!
2008-03-08

  MinnaSofia
Oj, mycket bra! Tack för din kommentar hos mig. Det värmer..
2008-02-16

  Rosen VIP
Så bra skrivet! om alla måsten, alla krav och ett ställningstagande till ens egna känslor.
Här kan säkert de flesta, i någon rad, känna igen sig.
2008-01-08

    snöö
Vad bra du har beskrivet en känsla, som i alla fall jag och säkert fler känner igen sig i. Härligt diktat.
2008-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Grymt häftig dikt som bara sopar till mig i solarplexus!
Verkligen ärligt och härligt.
2008-01-07

    tilovi
Oj... Gud vilken fin dikt. Sorglig, men vacker.
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Blodros
Blodros