Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alla dessa Svarta Hål i min närhet..

 

som en iskall stjärna lite sorgsen
låter jag mig tveksamt bjudas upp
sedan länge förrådd av tiden
försmådd i svartnande Entitet
men jag anar ja - jag känner
min förväntan upphetsning

för likt Andromeda
rodnar även jag överlyckligt darrande
när Galaxen med galanta rörelser
med självklarhet bjuder upp mig till
en magisk dans längs Vintergator
kantade av polerade ädelstenar

försiktiga och nätta är stegen vi tar
där i början av livets Evolution
vi trevar försiktigt fingrar längs varandra
viskar uppskattande heta ord
känner hur lusten till livet egrerar
strör lysande Stjärnstoff omkring oss

jag låter mig bli förd ja Förförd
och inget kan få mig att slockna
nej - jag kommer att lysa i evighet
för han leder mig uthålligt mot ljuset
längs alla de osynliga Maskhål
som korsar vår Oändlighet

det magnifika i rörelsen fångar mig
sveper mig törstande med sig
i Omloppsbanan kring våra väsen
för likt Saturnus vackra ringar
kommer vi alltid att finnas där
älskandes varandra

det vi inte ser men kan ana
är de Svarta Hålen i utkanten av vår dans
hålen som repulsivt drar allt till sig
med sin täta ouppfyllda frånvaro

denna motsägelsefulla egenskap
skapade av Någon saknade av Ingen

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-15 20:54



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Hallå!
Vad förvånad jag blir som blir den första att kommentera den här dikten
Det hör inte till vanligheterna, må jag säga
Så därför säger jag?
Ja, vad annat kan jag säga än att du verkligen är något utöver det vanliga
och kommer absolut bli saknad om det skulle hända dig någonting
För precis som Saturnus tror jag inte att den vill förlora någon av sina ringar
Så stormen på planeten fortsätter
Gillar denna *ler ett sött leende*
Kramar
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol