Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det talas ju om \"de nya moderaterna\" och \"de gamla moderaterna\". Vid sidan av dessa finns en kategori som borde kallas \"de äldsta moderaterna\". Dikten handlar om deras ungdomsfalang.


Blått blod

Blåblodige yngling som går där och morrar
att pöbeln släppts in genom kammarens dörr,
att magarna inte ännu höres knorra
hos arbetarklassen som de gjorde förr.
Du har en ätt med oändliga anor,
har stamtavla som om du vore en hund
men avlad i misstänkta inavelsbanor
av överklass som har förvaltat sitt pund.

Du fäster kring fädernas hjässor en gloria
- de var ju så storslagna kvinnor och män!
Men om man själv skriver sin egen historia
är det lätt att själv gå till historien,
så lätt att bli erkänd för vad man prestera
att hävda sig i en så gles konkurrens.
Men kan det ens kallas för att konkurrera
om flertalet aldrig ens gives en chans?

Men nu får du trängas med kreti och pleti,
med Andersson, Pettersson, Lundström och jag.
Att det blivit trängre, det har du nog rätt i
och vem kommer minnas dig en vacker dag?
Men fortsätt du vurma för Riddarehuset
och fortsätta och upphöj aristokratin
och fortsätt att frukta för pöbeln och buset.
Du avslutar din ätt, jag påbörjar min!




Fri vers av Lars Anders Johansson
Läst 451 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-10 09:08



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Snygg om än ovanligt artig pamflett!
Roar mycket.
2008-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Anders Johansson
Lars Anders Johansson