Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterreumatism



Fallet är hopplöst från början.
Det är kört, gosse.
I fem tusen år har människan kämpat med problemet,
värken som väcks av vädret och flyter omkring
och alltid finns där, alltid ovälkommen och oåtkomlig,
som den mest oinbjudna av gäster
som är den enda som alltid stannar kvar.
Det enda man kan göra är att bortse från honom,
ignorera honom, ägna sig åt annat,
åt vad som helst som skingrar tankarna från kroppen,
från värken, från helvetesplågan i köttet och benen,
åt resor och umgänge och vad arbete som helst -
all verksamhet är god terapi,
och det sämsta man kan göra är ingenting.
Låt plågorna bli dig en utmaning
till att lägga in en högre växel i livet,
och det är den enda medicin som hjälper
mot den mest obotliga av sjukdomar,
som är ingens fel men bara vädrets.




Fri vers av Aurelio
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-10 13:06



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja du har så rätt- när livet är svårt ska man inte glömma vad man kan göra med sina händer och när kroppen värker ska man bygga själen stark.
Applåd!
2008-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio