Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla har väl hört nån säga nåt om att \"är du otrogen, så \" o s v. Att ställa ultimatum i kärlek är som att ge den man älskar ett rep med snara... \"om utifall\"


Kärleksbrist


Hon sade tidigt till honom

”Om du är otrogen så är det slut, för alltid”

Därför visste han, då det hände att det inte fanns

Nån väg tillbaka alls



Så valet var att leva i lögn resten av livet

Eller att göra göra slut och flytta

Och sen påstod hon ändå att det var ”av kärlek”

Som hon sade det…



En sån kärlek

Är knappast nåt att stå efter





Fri vers av LassO
Läst 324 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-11 03:07



Bookmark and Share


  LassO
Så kan man se det Enediel, annars kan man säga att \"man blockerar\" för den som man säger sej älska, som gör ett misstag och sen vill försonas, för han eller hon ångrar sej. Jag har svårt att se hur en kärleksfull människa kan ställa den typen av ultimatum.
Så snaran finns där, gör man ett misstag så \"hänger\" man kärleken.... ALLA kan vi göra misstag, även på det området...
2008-01-12

  "Silver" VIP
Intressant text på många sätt. Som par måste man ju prata med varandra om hur man känner och hur långt man kan gå utan att någon blir sårad. De gränserna är ju högst individuella.

Det var bra att hon sa hur hon kände så att han vet. Däremot är det, precis som du skriver, formulerat som ett ultimatum. Detta gjorde att han bara såg livslögn eller farväl som alternativ när det - som för många är ytterst sårande - tyvärr hände.

\"Om du var otrogen skulle jag bli så sårad att vi skulle bli tvungna att överväga om vi kunde fortsätta tillsammans\" kanske inte hade dragit åt snaran lika hårt?
2008-01-12

  Lyckohäxan Enediel
Intressant tanke...jag håller med dig i det där att lägga en snara.
Otrohet är ju (anser jag) ett tecken på att något är fel i relationen man lever i. Så egentligen så kan väl den där snaran vara en befrielse...man vet att okej är jag otrogen så är det bara gå sen.
Lite tankar :) Mina egna reflektioner :)
2008-01-11

    Trast
Intressant och djupt genomtänkt. Även om här nog finns delade meningar... många väljer ju att gå efter otrohet.
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO