Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina drömmars stad

Där finns platser
som försvinner så fort de kommer till
Där finns människor
som alla är delar av mig
de talar mina ord
mot min vilja

Där finns hinder
höga branta broar
utan räcken
över mörka vatten
Där finns jätteberg
som försvinner av dagsljus
i Mälaren bryter tremetersvågor
Mentawaianskt perfekta
Där finns platser jag alltid kommer till
fast jag aldrig varit där
jag cyklar
med en slags motor
som gör att jag aldrig
kommer dit jag är på väg

Hornstull är på Irland
ända så nära
en version av Liljeholmen
och i tunnelbanan står det Hägglund på destinationsskylten
fast jag vet att det är en gammal klasskompis
och inte någon plats
skyltarna ändrar namn
ju fler gånger jag tittar
det syns mig orättvist
men det är bara jag
allt är ju jag
till slut

Jag vet aldrig var jag kommer ifrån
bara att jag alltid vill hem




Övriga genrer av Död Mans Hand
Läst 1138 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-01-11 20:55



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Så jävla bra beskrivet om var man finner sin boning! Mitt hem är där jag ställer mina skor! Fredens Liljor & en kram/Ammie
2008-12-07

    Bim
...tycker om innehållet i den här och tackar för läsningen!
2008-08-30

  Anna Frölander
jag fastnar helt för den här, har läst den innan och inte lyckats formulera en kommentar. det finns en vilsenhet i dina ord, vad som är vad. var är jag? men det behöver inte vara en dålig känsla. inte alltid. som en drivkraft istället...
Helheten, rytmen, känslan i den här dikten sitter precis där den ska. jag överraskas. jag bugar.
2008-02-12

  Carlita
hopfullt, vackert skrivet om att vara där hjärtat vill att man ska vara. och trivs man där man är och dit man är på väg så vet man nog var hemmet är, alltså inom en

hoppas du har det underbart därborta :)

kram C
2008-01-23

    höstblomma
..drömmar från andra sidan den verkliga världen..? ;-)
Gillar språk och känsla :-)
2008-01-17

  Inkarasilas
Saknat orden Surfarn Ess på Vågtoppen, fingertoppar mot vägg stormar vidare. Vilse, hemma överallt, ungefär underbart, allt är ju du, ja just det.
2008-01-13

  Lola
Vilket bra tema. Effektfullt.
Jag läser med stor lust och sparar.
2008-01-12

  Larz Gustafsson VIP
Då är ju allt gott & väl.
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand