Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sch..


lyssna
hörde du
Sch..

vinden tar snabbt tag i björken
som svarar med ett väsande
som verkar väcka aspen
som står där bredvid och svarar yrvaket
yrvaket efter dygn av stiltje och hetta
yrvaket och ovan att få röra på sig

Sch..

vinden har lugnat sig
och björken och aspen verkar
meddela varandra om vad
som är på gång
i sin hetsiga diskussion väcks
även den lilla eken till liv
gran och tall verkar slutkörda
efter vinterns gräl
så plötsligt verkar hela
björkfamiljen vakna
som för att uppmärksamma de moln
som nästan obemärkt
rullat in över horisonten

kom kom kom
ropar de samtidigt som de utmattat
uttorkat ruskar på sig
i en sista ansträngning
nu är tiden snart här då de äntligen
får släcka sin törst igen
äntligen ropar de väsande till varandra
äntligen

Sch..
lyssna till lövens sus och längtan
efter sitt livselixir
Sch...




Fri vers av Niklas Gladh
Läst 651 gånger
Publicerad 2005-05-22 10:50



Bookmark and Share


  ia VIP
ditt sätt att skriva är så underbart.
Man hör, man lyssnar.
/ia
2005-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Gladh
Niklas Gladh