Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tulltjänstemannen

han laddade sina gevär
med anklagelser och skuld
och lade på sitt samvete
en sten och ett bröllop
ett avskiljt barn och
fem drömmar senare
att fastna i en kvinnas skägg
att binda sig till
orimliga avhållsamhetskrav
utan vägförbindelser

vägverket ritade aldrig ut
några färdbeskrivningar
eller riktningar
att förhålla sig till
mardrömmar har inga kartor
den som är jagad springer
utan kompass
för att jagas av skällande hundar

och sprickan i väggen har inget namn
inga lagar eller tulltjänstemän
för det handlar om att fly
allt handlar om att fly
till något annat som inte är

här

aldrig här

bara där

och aldrig nu

bara sen

för alla har vi något att förtulla
häxkittlar
stjärnorna vi såg som barn
har vi omsorgsfullt lindat in
packat ner i resväskor
för att glömmas bort
eller bäras närmast bröstet

Det är det som kallas Voodoo




Fri vers av Pontus W.U
Läst 591 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-14 16:10



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Andas i din takt och klappar händer, ja för fan har massor att förtulla, hel hop av drömmar, minnen och allt är utan kompass. Stycke två, fantastiskt.
2008-01-14

  Per Rydberg
Skön, litet manisk text som gör sig bäst att sträckläsas utan att andas (om nu det går, i alla fall med andan i halsen). Hela texten känns som ett associerande i skrivande stund, och det ger läsupplevelsen en extra dimension. Själv tycker jag att det väldigt svårt att få fram den direktheten. Du lyckas!
2008-01-14

  aol
gillas verkligen
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U