Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven den 1/7 1982 av Agnes Andersson

Ur farmors diktsamling




Livet

 

Vem skänker oss livet

det är att tänka på

Det är ju skrivet

och vi måste förstå

att livet är en gåva

som vi fått av Gud

Vi bör ju honom lova

det är vårt första bud

 

Men vi ej mycket tänker

för vi förstår det ej

Vi ser en stjärna blänker

den blinkar just för mej

Men sedan blir det bortglömt

vi minns det inte mer

det vi i hjärtat gömt

det som vi inte ser

 

Liv och lycka följs ju åt

i alla våra dar

Det finns också sorg och gråt

det vet ju alla och en var

Men sen så måste alla

som har en tanke klar

förstå att vi skall falla

och då finns det inget kvar

 

©Susanne Strömstedt

 

 

 

 




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-14 20:00



Bookmark and Share


  Yvonne
Underbar läsning.
2008-01-14

  Ronny Berk
tack för skön läsning om livs vara i glädjens och sorgens tecken...
2008-01-14

  Michaela Dutius
Hon kunde hon- Agnes Andersson
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt