Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inget lä


det bllåser

trots att däcket
är renspolat
enligt konstens alla regler
känns det som om
stövlarna hela tiden trampar
i gyttja

mediadrevet skyler verkligheten
värre än snödrev
och jag kan inte se
igenom det med radarn

att ensam är stark
gäller i boxningsringen
när pressen ökar
måste man stå enade

det ringer och det ringer
från trasiga hem
från förtvivlan
gör vad jag kan
men vårt hem
betalar också ett pris

har blivit en brandsoldat
för att släcka mediala bränder
som hela tiden får nytt bränsle
av politiskt egenintresse
mil från verkligheten

jag fick min fostran
av dem som seglat
både innanför
och utanför spärren
det sjöfolk som sveks
under ofärdsåren

jag förbannar den tradition
som alltid sett ner på sjöfolk
antingen dom luktat olja
eller sill
mina hjältar trampar däck
dom litar på mig

det är min förbannelse
att jag snart
inte orkar




Fri vers av tom boreland
Läst 395 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-01-14 22:17

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    sunnanvind
*L Applåd!
2008-03-10

  lodjuret/seglare VIP
seglare som är så härliga
de sträcker ut vingarna så långt det går
vilar på vindarna
sticker ner som spjut i skyn
och skriker ut sin glädje över
allt det där innanmätet som fiskaren
kastar tillbaka i sjön

om sjömän inte funnits
vad hade väl då evert skrivit om?
2008-02-17

  ***Wicke***
Ja vem sparkas det på om inte på den som redan ligger ner.
2008-01-15

  KristinaE
.. härlig rytm i ett mer än vemodigt budskap - ack vem orkar mer??vem skall ta rodret och föra skutan på lugnt och solidariskt vatten...
2008-01-14

  isabel louise
jättebra skrivet! om politiken kommer det alltid att blåsa eftersom de själva inte följer sina egna lagar, de hoppar bara fallskärm när det krisar och blåser kalluft på de \"vanliga\".
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland