Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att \"allting är lika bra\" och att det inte finns någon hög och låg kultur etc är världens bekvämaste åsikt. Med den kan man trots att man aldrig någonsin ansträngt sig för att vidga sina vyer och fördjupa sina insikter sätta sig över dem som bemödat sig


Kulturdebatten

Vi lever i den sorgesamma tid
då allting underkastas nihilismen,
den allt omfattande relativismen
som gör till stoft allting den fastnar vid.

Vi river helgonet ur dess absid,
nu härskar överallt materialismen,
nu återstår den krassa konsumismen
men intet av moral och sinnesfrid.

Nu riktas bödelns yxa mot kulturen.
Att ”allt är lika bra” är tidens lag.
Vi ska visst vända åter till naturen,

barbar imorgon, människa idag.
Att leva för att äta liksom djuren
är självförverkligande, anser jag.




Bunden vers (Sonett) av Lars Anders Johansson
Läst 680 gånger
Publicerad 2008-01-15 08:18



Bookmark and Share


    papillon
Det verkar som om Herr Johansson inte insett att kulturella upplevelser av kvalitet endast kan garanteras av en vital och lönsam upplevelseindustri!!

Bort med mödosamt kulturliv
köp ett gott alternativ!
Det finns alltid ett event
För kulturens konsument
2008-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Lars Anders Johansson
Lars Anders Johansson