Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försvarsdebatten

Nu har vi inte längre nåt försvar,
vårt land är blottlagt inför invasioner
men budgetposten slukar millioner
trots att vi bara spar och spar och spar.

Vår värnplikt kan knappt sägas finnas kvar,
men krigsmakten består väl av personer?
Nu har vi flygplan, båtar och kanoner
men ingen som kan köra dem vi har.

Var säkerhetspolitisk analys
har visat risker i vårt närområde
men avfärdas av riksdagen som nys.

Och blocken är så ense båda två, de
gör varje riskbedömare konfys
men de har fått allt folket att gå på de’.




Bunden vers (Sonett) av Lars Anders Johansson
Läst 843 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-15 16:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Militarism är av djävulen.
2008-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Lars Anders Johansson
Lars Anders Johansson