Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten handlar om ångest och att inte veta hur man ska ändra ett invant beteende


Sälja sig själv

Vad är det med livet jag inte förstår?
Jag verkar leva det tår för tår.
När andnöden kommer och jag tappar luft.
Beror det då på att jag saknar förnuft?

Lyckan går fortare än den kom.
Det vet väl alla mycket väl om?
Att tiden emellan står alldeles still.
Finns det någon som det verkligen vill?

Vad folk tror och tänker känns allt för viktigt.
Jag skapar själv mina rykten men inte försiktigt.
Jag tappar drömmar värre än hår.
Och försöker att leva fast det inte går

Orken är borta och ljuva musiken.
i bröstet finns skrubben där jag samlar liken!
Jag öppnar mig ändå som rinnande vatten.
Sen kan jag inte somna på natten?

När armarna domnar och allt gungar till.
Har jag då sagt något som jag inte vill?
Vad är det med livet jag inte förstår?
Jag lever det tydligen tår för tår.




Fri vers av Arv
Läst 556 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-15 18:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
känns som ett försök att skriva en sång, mer än vanlig poesi, ämnet är förstås aktuellt och riktigt

texten får ändå
trenne liter färska jordgubbar
2008-06-26

    Wewill
fruktansvärt bra skrivet. tänk på att det behöver inte rimma hela tiden utan att man kan få en takt i sin dikt utan rimm med ;)
2008-01-19

    Beeingme
Skitbra rim måste jag säga!
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Arv
Arv