Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
EECE


Vågar inte slå ditt nummer

 

 

jag vågar inte slå ditt nummer
så jag skriver ett par rader poesi för dig istället
de spelar våran sång på radion
och jag undrar
jag undrar om du vill dansa med mig i kväll

du sitter nog där vid din dator
chattar, lyssnar på musik och fixar med bilder
och du tänker säkert inte på mig

kanske ligger du där i sängen
med en bok och en varm kopp thé
och du har det säkert mysigt där under täcket

men om du någonsin tröttnar på böcker och datorer
om tiden tickar på men tycks stå still
om ditt thé blir för varmt för att dricka
eller om boken känns för tråkig och lång
så kom ihåg
att du har mitt hjärta underst i byrålådan

ja, jag vill så gärna slå dig en signal
höra din röst och belägra ditt hjärta och kropp i natt
men jag vågar inte slå ditt nummer
så jag skriver ett par rader poesi för dig istället

mitt hjärta viskar ditt namn
här finns det rosor och choklad
levande ljus och jag lovar
att sjunga en serenad
endast för dig

jag vågar inte slå ditt nummer
så jag skriver ett par rader poesi för dig istället

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 798 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-16 18:17



Bookmark and Share


  Louise. J
För att jag bara måste bokmärka den här. Tackar Nicklas för den här dikten!
2008-01-17

  Lyckohäxan Enediel
Åh så varmt och fint skrivet!
2008-01-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
För denna rad
måste hon väl, bli glad
kan Du inte ändå, en signal slå
Du kunde ju då, kanske, ett ja få...
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP