Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt hjärta bor i Värmeland

Mitt hjärta bor i Värmeland
bland skog och sjöar, berg och strand
där saga är realitet
och drömmar blir till verklighet.

Var jag i Sverige än må bo
har jag det landet skänkt min tro,
och hoppas att ännu en gång
få lyss till värmlandsälvars sång

ty kärleken hör hemma där
bland träd och örter, snår och bär
och Lagerlöf och Fröding ser
så längtansfullt på Värmland ner.

Så låt oss vandra hand i hand
i detta sköna Värmeland
där vi skall ge varann vår tro
och våra hjärtan finna ro




Fri vers av ingvar VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-01-17 23:54



Bookmark and Share


  Roger VIP
Mycket vacker! Är den kanske tonsatt ?
2008-05-26

  RutigKjol
Melodiös var rätt ord.
Ren och lite perfekt sådär.
Underbar läsning!
Dock blir jag väldigt avundsjuk,
det här sättet att skriva vet jag inte om jag någonsin kommer kunna hantera... Jag fortsätter hoppas.
Applåd!
2008-03-07

    © Birgitta Wäppling VIP
Melodiöst vacker dikt om underbara Värmland.
Rytmiskt snidade rader, med väl avstämda rim.

Applåderar och bokmärker!
2008-03-07

    Lena Nilsson
Varför hör jag nästan dansbandskompet i bakgrunden här? Ser nästan en loge skymta i dimmorna. Och lukten av stark parfym och svett.
2008-01-22

  Erik L
Fin hyllning till ditt landskap! Själv är jag Sörmlänning men i själen mer Gotlänning.
2008-01-19

  om en Siri
Visst är Värmland vackert och lockande :) men inte för mig längre. Det stora blir aldrig för litet för mig. Men allt annat blir. Så det är dags att bege sig ut i lilla världen och lämna stora värmelandet snart. Men jag lovar att föralltid komma tillbaka.!
2008-01-18

    sunnanvind
Du har ju gjort en så fin hyllning till detta fagra landskap att den här kan sättas melodi till o bli Värmlands egen landskaps-sång!
2008-01-18

  Mygg
Så vackert! Full av värme och förtröstan
Tack så mycket
2008-01-18
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP