Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
försök (brrr!!!:)))


Stillhetens vin (Sonett)


O, Musa! Sjung, hur fågeln sjöng. Hur träden,
uppå var gren, var klang, var ton i fröjder,
i barrens myller gömmer. Högsta höjder
av livet sång och andars skaldekväden

nu bjudes Du som står i blomsterpläden,
när skogen ger, om än för vinden böjder,
till Dig sitt brus av sång, så glad och nöjder.
Så fyll nu bägarn, smidd på gudastäden.

Ja, fyll nu bägarn! Drick till botten det
elixir av gudar mängt med prövat skick
ur livets menings kärleksrusdiet

på harmoni och lugn och ro, en klick
av lyckans röda rosenskimmer, stillhet
och tankens fria flykt och överblick.




Fri vers av forskaren
Läst 303 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-19 08:21



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
TJUUUSIGT!!!
2008-01-29

  Carola Jeryd
Jag fyller mig med denna \"sonetta\" dryck och dansar av berusning. Underbar text!
kramiz
2008-01-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
En sonett så nätt
med så vacker ton
och fason och reson
gör att man faller, för
den, helt rätt på alla sätt
2008-01-19

  Michaela Dutius
En sonett att tycka om!
2008-01-19
  > Nästa text
< Föregående

forskaren