Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"det är ont om jordklot\", enligt Tage Danielson. Hmmm... tänk, om han har rätt...


I-världen är ett dårhus, sprängfullt av vid penningen hypnotiserade hysteriker, styrt av idioter!!!


Människan sitter vid diktens port.
Åh, milde tid, som hon alltid gjort?
Finns ingenting vettigt att göra?

Finns ingenting vettigt, med pomp och ståt?
Måste hon alltid kreera en låt?
Kan inte i takt hon marschera?

Att kort, för det mesta, är underbart,
att smått och tafatt är båd´ blygt och rart,
att längre än längst inte finns – Förgjort! –
och stort, alltför ofta, blir alltför stort,
är det någonting att skandera?

Är det nåt för en melodi?
Nä, res på dig, mänska, hugg tag, hugg i,
och låt oss placera en första sten,
en grundsten för stegen till himmelen!

Seså, låt oss bygga nåt himlastort,
som reses förbi både dikt och port
och strävar mot himmelsk oändlighet,
som skänker oss lycka och evighet.

Låt oss bygga och måla och sy,
låt oss vandra förbi både svala och sky,
låt oss satsa vårt liv på ett meningsfullt mål:
låt oss springa till himlen på stege av stål!

Låt oss gästa Vår Herre och se hur Han bor.
Låt oss se hur vår sol omkring jorden snor.
Låt oss sitta där… Säg, vad tänker du på?
Äh, att en humla kan flyga… brumma å så…




Fri vers av forskaren
Läst 325 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-19 08:30



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Skrattar och myser.
En tänkvärd text , lite underfundig.
Jag hänger med!
Kramiz
2008-01-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Nya ord och tankar
ett plus för oss
som på jorden
just nu, vankar...
Vem vet, nå´n
fyller kanske på
med Dina ord, då...
2008-01-19

  Michaela Dutius
Ja han har nog rätt- men var för tidigt ute för att bli tagen på allvar- dessutom var han ju en komiker- och vem tar såna på allvar...
2008-01-19

    papillon
Rolig text med läcker uppbyggnad.
Kommentar till föregående kommentar: Var det Jesus som byggde det höga tornet i Babylon? Det hade jag inte en aaaning om...
2008-01-19

  Larz Gustafsson VIP
Varför bygga något som Jesus redan byggt?

Det går en bro från tro till ro.

En annan grund kan ingen lägga än den som redan lagts.

Otroligt bra kommentar av Danielsson!
2008-01-19
  > Nästa text
< Föregående

forskaren