Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Talade med en vän jag inte träffat på länge. Diskuterade livets skiftningar och hur det invanda välkända kan ha sin lockelse i ett inrutat liv...


Samma

Samma frukost varje dag
Samma du och samma jag
Samma grannar samma bil
Samma inställsamma smil

Samma meningslösa jobb
Samma kaffe samma kopp
Fyra kilometer hem
Samma mat och samma säng

Du som aldrig skulle bli som en i mängden
Dina drömmar ligger kastade längs vägen
Du hade hela livet framför dig just då
Nu står du bara rädd och tittar på


Samma tv varje dag
Samma tidning samma lag
Samma tankar som igår
Medan åren bara går

Varje morgon lika svår
Samma ångest samma sår
Samma leda och tristess
Varje fredag samma dress


Du som aldrig skulle bli som en i mängden
Dina drömmar ligger kastade längs vägen
Du hade hela livet framför dig just då
Nu står du bara rädd och tittar på

Kan du minnas det som du ville då
Du som brann så klart och allt ville du nå
Bergets högsta topp och du räckte ända upp
Och du såg de små som bara kila utan stopp
Sen sa du sån vill jag aldrig bli
Sån vill jag aldrig bli

Du som aldrig skulle bli som en i mängden
Dina drömmar ligger kastade längs vägen
Du hade hela livet framför dig just då
Nu står du bara rädd och tittar på

Och nu är du så
Nu är du så
Nu är du så




Fri vers av Roger VIP
Läst 646 gånger
Publicerad 2005-05-24 09:56



Bookmark and Share


    Camapani
Du fångar helheten med samma önskan från mig att inte bli en i mängden...bra skrivet och eftertänksamt om dåtiden och framtiden.
2005-05-28

  Edrik
Vackert vemod!
2005-05-27

  swimsus@gmail.com
Jadu..så kan det bli för vissa..borttappade på vägen..Inre mardröm att glömma bort sig själv och drömmar...Så bra skildrat!
2005-05-24

    Barbro. Norberg-Rönnlund
Dagar kommer, dagar går, ofta i samma spår. Här har du definitivt fångat det som
är livet för många !
2005-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP