Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkrets ljus



Vem behöver bekymra sig om sorg och depressioner
som har musiken?
Vad behövs för sol i vintermörker
när musikens själ är klarare än solen?
Vad behövs det väl för sprit och droger
när man kan berusa sig med ren musik
som därtill kräver klara hjärnor
samtidigt som den befriar dem från oklarhet?
Vad kan det finnas för ett högre livselixir
än den skönhet i musiken
som transcenderar allt ont och fult i världen
med en självklarhetens suveränitet?
Jag struntar i all världen och all mänskligheten
bara jag får behålla musiken i min själ
som mer tillräcklig än all mänsklig självtillräcklighet.




Fri vers av Aurelio
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-21 10:11



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Musik, en bild, en bok
jag tycker om, det är
något som, jag måste
ha med mig i livet, hur
skall jag annars kunna,
lysa upp, klivet...
2008-01-27

  Michaela Dutius
Mycket vacker och finstämd hyllning till musiken
2008-01-21

  Larz Gustafsson VIP
Den funktionen kan musiken fylla.
Jag tycker du illustrerar det på ett bra sätt här.
Klart och otvetydigt.

Fast jag tror ju och vet att det finns ett högre elixir.

Det fanns en tid då jag kunde utbrista tillsammans med Jim Morrison: \"Music is your only friend...until the end!\"
2008-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio