Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite dokumentärt, om en svunnen politikertid, en tid då man ,fortfarande, var Ärlig, Ideologisk och Trodde På Drömmen Om Det Rättvisa och Trygga Samhället, undertecknad var mitt i hetluften då......


Historien om Folkets Fonder (Löntagarfonderna)

En gång
för längesedan
stod vi upp
för de små
kämpade vi
för de grå
vi skulle bygga upp
företag för alla
med Löntagarfonder
det kunde vi kalla
Våra livssonder
vi satt i många möten
vi stötte och vi blötte
vi var flera tusen
vi trodde på detta
det skulle göra susen
att, på pränt, detta sätta
Men, sen, kom K-O Feldt
och sabba alltihop
förrådde allt vi tänkt
blev ett taskit hopkok.
Grundtanken var god
de anställda skulle äga \"sitt\" företag
men ingen hade mod
så det hela blev så svagt
sen kom Borgarna
De krossade alltihop
på några år.................




Fri vers av Mats Henricson
Läst 364 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-21 10:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska