Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var väl inte det här Man menade När man sa att vi har det bra Idag


John Blundar

En flicka i Jugoslavien
Blir just nu misshandlad till döds
Av sin pappa
Grannarna håller för öronen
Och blundar för blodstänket
På väggarna

En pojke i Israel
Blir just nu
Just precis
NU
Stenad till döds av sina kamrater
Man sopar upp resterna på gatan
Och talar aldrig mer om det

En kvinna i Zimbabwe
Blir just nu brutalt misshandlad
Och våldtagen
Av sin make
För att sedan lämnas
Att dö
I sitt hem
Som består av en hydda
Och ett jordgolv

En elev i Danmark
Blir just nu mobbad av sina klasskamrater
Och får huvudet nedtryckt i toalettstolen
Ingen lärare ser
Ingen lärare VILL se

Två chimpansungar Afrika
Blir just precis nu föräldrarlösa
Då deras mamma har fallit offer
För den illegala djurhandlen

Här sitter jag
I skolan
Utan några större problem
Och funderar på hur jag kan bidra
Till en bättre värld

Jag vill vara en clown
På resande fot
Med ett seriöst uppdrag
Och en kamera
Jag vill dokumentera
Upplysa allmänheten
Om vad som händer
I VÅR värld
För det som vi inte ser
Det berör oss ändå

Varför blunda
När man kan titta
Och lära sig
Eventuellt hjälpa till
Gör det du kan
Och gör det bra




Fri vers av flisan_jag
Läst 533 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-21 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

flisan_jag