Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Just den stjärnan!

Om man kunde ta ner den vackraste stjärnan från jordens mäktiga himlavalv
Nog skulle det vara så, att alla de små människorna ville se denna uppenbarelse?
Om man kunde kasta en lasso och dra ner denna stjärna från himlen
Nog skulle det vara så att det hade blivit en enorm rusning av småfolk till platsen?

Om man då dragit ner detta underbara mystiska ting till vår plats på jorden
Nog skulle det vara så att en del människor ansåg sig värda mer än andra?!
Om då stjärnan lade sig ner lugnt och stilla på jordens yta för allmän beskådan
Skulle då inte somliga småfolk känna sig bättre och införa förbud och restriktioner?!

Jag tror nog det är bäst att stjärnan hänger kvar där den gör
Då kan alla se, och fundera över det mystiska i livet utan att behöva oroa sig över
Jordnära ting och profitörer som profiterar samt alla högre makter som regerar




Fri vers av Jimmy:n
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-21 16:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Mystiken får inte gå förlorad.
Det är sant.
Tänk att få nåden att gå in i mystiken, som Lundell sjöng!

Vi vill alltid stänga in Gud i en box.
Det beror på att vi själva vill vara gudar. I vår inbilska förmätenhet.
2008-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Jimmy:n
Jimmy:n