Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pladder om människor jag vet

De gör som barn
De lurar i varandra saker
Likt sättet de själva luras

De leker kärlekar
Fångas i magin
De själva skapat

De tror
Att de delar den

Ensamma i sina lekar
Lever in i roller
En roll för var person
Som de möter

De talar lite högre
I vissa rum
Om vissa lögner
Om vissa spel de spelar
Med skratten i halsen

De är sköra
När det viskas lite för högt
När skratten når dem

Och de tappar taget
Om de lögner som varit
Deras magi

Då går de hårda orden
In i hjärtat
River allt på vägen dit

De kapslas in tills kvällen
Får försvinna
Med blod längs armen
Och tårar längs kinden

Då blir det tid för sanning
Men bara just då
Och just då
Är det alldeles för tyst




Fri vers av Pascali
Läst 401 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-26 17:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En rakryggad dikt som stämmer bra in på den psykosociala situationen i Gävle.
2008-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Pascali